Skip Navigation LinksPočetna > Zajednička služba
Zajednička služba
ees

Zajedničke službe u Institutu su organizacioni deo u kojem se obavljaju zajednički poslovi na nivou Instituta, a čine je:

1.Služba za ekonomske i računovodstvene poslove

2.Služba za pravne, opšte i kadrovske poslove

3.Služba za komercijalne poslove

4. Biblioteka

Pored osnovnih poslova iz delokruga rada – ekonomskih, računovodstvenih, pravnih, kadrovskih, komercijalnih, izdavačkih – sve službe su organizovane tako da daju punu podršku osnovnoj delatnosti Instituta, naročito u oblasti primene zakonom propisanih tenderskih procedura pri nastupu Instituta na tržištu u svojstvu pružaoca raznovrsnih usluga. Osim što daju doprinos dobrim poslovnim rezultatima, Zajedničke službe obezbeđuju poslovanje u zakonskim okvirima, uz puno poštovanje poreskih, računovodstvenih, radnih i svih ostalih pozitivnih propisa. Značajne aktivnosti službe odnose se i na stručnu podršku organima upravljanja – Skupština, Upravni odbor, Naučno veće – u skladu sa osnivačkim aktom Instituta.
U okviru Zajedničkih službi angažovano je 17 zaposlenih, koji zahvaljujući najsavremenijim računovodstvenim, kadrovskim i komercijalnim programima, kao i bibliotečko-informacionom sistemu, uspevaju da pravovremeno i uspešno isprate složene i obimne poslove utvrđene sistematizacijom Instituta. U okviru Zajedničkih službi poštuje se trend Instituta: stvaranje i očuvanje intelektualnog kapitala, zapošljavanjem što stručnijih kadrova koji imaju znanje, stručnost i kompetentnost, jer konkurentnost Instituta oduvek zavisi od strukture i kvalifikacije radne snage.

VESTI