Skip Navigation LinksPočetna > Kategorije
Industrijski prototitp

Brza pretraga

Ključne reči:

Godina:

Organizaciona jedinica:Centar za elektromerenja  INT  
2/23/2018 12:12:45 PM
Komunikaciono - alarmno mesto monitoring sistema za merenje temperature osovinskih ležajeva železničkih kola u pokretu
Klijenti: JP "ELEKTROPRIVREDA SRBIJE"
Godina:2018
Urađeno za: JP "ELEKTROPRIVREDA SRBIJE"
Saradnici: dr Saša Milić, dipl.ing., viši naučni saradnik, mr Nikola Miladinović, dipl.ing., mr Dejan Misović, dipl.ing.
Sadržaj:
Tehničko rešenje je rezultat novog razvoja, primene novih tehnologija, izrade i puštanja u rad komunikaciono-akviziciono-mernog podsistema daljniskog geografski distribuiranog umreženog mernog sistema za merenje parametara železničkih kola u pokretu (slika 3)., koji služi za neprekidno u realnom vremenu praćenje temperature osovinskih ležajeva železničkih teretnih kola u pokretu.
Ovo praktično rešenje spada u kategoriju stand-alone tipa što podrazumeva poptunu
automatizaciju i samostalnost u radu bez potrebe za operaterom i bez ikakvih uticaja drugih sistema. Da bi se postigla potpuna funkcionalnost ovog tipa, bilo je potrebno, između ostalog, obezbediti automatski prenos izmerenih podataka i drugih neophodnih informacija između mernih, kontrolnih i uprvaljačkihe delova sistema koji su prostorno distribuirani na udaljenim lokacijama sa samostalnim komunikacionim protokolima, sa što je moguće manjim transportnim kašnjenjima podataka i nezavisnim servisima. Sve nabrojano podrazumeva da je primena standardnih prenosa podataka pomoću GPRS i mobilnih operatera neadekvatna. Tehničko rešenje se primenjuje kod otpravnika vozova u termoelektrani Nikola Tesla u Obrenovcu i predstavlja komunikaciono - alarmni podsistem složenog geografski distribuiranog višeparametarskog daljinskog nadzornog sistema koji služi za blagovremeno otkrivanje i alarmiranje neispravnosti (pregrejanosti) ležajeva teretnih kola u pokretu. Komunikaciono alarmno mesto je komunikaciono-akviziciono-merni deo (ali po svim funkcijama je autonoman podsistem) daljinskog nadzornog sistema i radi u automatskom režimu, nezavisno od ostalih mernonadzornih sistema i služi da detektuje svako pregrevanje ležajeva teretnih vagona kojima se transportuje ugalj.
Saradnici Instituta:  Nikola Miladinović, Saša Milić, Dejan Misović
Prikačeni dokument:
Tehnicko resenje M82 - Sasa Milic.pdf  
6/4/2013 8:58:14 AM
Uređaj nove generacije za ispitivanje tačnosti mernih transformatora
Kategorija:Radovi saradnika  
Godina:2009
Slobodan Škundrić, Dragana Naumović-Vuković, Aleksandar Žigić, Aleksandar Nikolić, Srđan Milosavljević, „Uređaj nove generacije za ispitivanje tačnosti mernih transformatora“, urađeno za: „Končar - Mjerne transformatore“, Fabriku mernih transformatora MINEL - FEPO Zrenjanin i EPS - Elektrodistribucija „Beograd“, 2009.
Saradnici Instituta:  Srđan Milosavljević, Aleksandar Nikolić, Dragana Naumović-Vuković, Aleksandar Žigić, Slobodan Škundrić
5/20/2013 10:10:52 AM
Baza podataka za ispitivanje izolacionih ulja energetskih i mernih transformatora
Kategorija:Radovi saradnika  
Godina:2010
N. Miladinović, B.Bošković, J.Lukić, S.Marinković, M.Sušić: „Baza podataka za ispitivanje izolacionih ulja energetskih i mernih transformatora“, tehničko rešenje u okviru projekta tehnološkog razvoja TR-17029, Beograd, 2010.
Saradnici Instituta:  Miloš Sušić, Nikola Miladinović, Jelena Lukić, Savo Marinković, Branka Đurić
5/7/2013 11:08:21 AM
Konstrukcija pokretne laboratorije za ispitivanja na terenu
Kategorija:Radovi saradnika  
Ključne reči / Tagovi:Industrijski prototitp  ispitivanje  
Godina:2009

flagyl

flagyl lunchroomtasty.nl" target="_blank">https://lunchroomtasty.nl?pagedrn=metronidazol-nl">lunchroomtasty.nl
D. Naumović-Vuković, Miloš Sušić, Savo Marinković: "Konstrukcija pokretne laboratorije za ispitivanja na terenu", Tehničko rešenje u okviru projekta tehnološkog razvoja TR-17029, Beograd, 2009.
Saradnici Instituta:  Miloš Sušić, Savo Marinković, Dragana Naumović-Vuković
Organizaciona jedinica:Centar za elektroenergetske sisteme  
4/9/2012 2:37:50 PM
Postupak za smanjenje gubitaka snage i reaktivnih opterećenja delimično opterećenih asinhronih motora podešavanjem vrednosti napona
Godina:2011
Urađeno za: PD TE-KO Kostolac

melatonin

melatonin japex.pl" target="_blank">http://japex.pl?pagelhx=melatonin-apteka">japex.pl

abortion clinic in clovis ca

abortion clinic in clovis" target="_blank">http://mediagear.us?pagerel=abortion-clinic-in-clovis-ca">clovis ca
Miloje Kostić, "Postupak za smanjenje gubitaka snage i reaktivnih opterećenja delimično opterećenih asinhronih motora podešavanjem vrednosti napona", Potvrda o primeni u PD TE-KO Kostolac i recenzija, 2011.
Saradnici Instituta:  Miloje Kostić
Organizaciona jedinica:Centar za elektroenergetske sisteme  
4/9/2012 2:35:51 PM
Tehničko rešenje za sprečavanje pojava rezonance u mrežama sa kondenzatorskim baterijama na sekundarnoj strani transformatora VN(SN)/SN
Godina:2011
Urađeno za: TE Kolubara

buscopan

buscopan fantasic.sk" target="_blank">http://fantasic.sk?pagejyl=buscopan-bez-receptu">fantasic.sk
Miloje Kostić, "Tehničko rešenje za sprečavanje pojava rezonance u mrežama sa kondenzatorskim baterijama na sekundarnoj strani transformatora VN(SN)/SN", Potvrda o primeni u TE Kolubara i recenzija, 2011.
Saradnici Instituta:  Miloje Kostić

VESTI