Навигација

Наша визија и мисија

ВИЗИЈА

Посвећени смо развоју и унапређењу одрживог, еколошки прихватљивог и дигиталног електроенергетског система будућности, кроз иновативна истраживања и сарадњу и уз поштовање принципа пословне изврсности. 

МИСИЈА

Научним и истраживачким резултатима доприносимо развоју ЕЕС у еколошки прихватљив и економски одржив систем кроз:

  1. Спровођење најсавременијих висококвалитетних истраживања у различитим областима електротехнике, укључујући енергетске системе, електронику и енергетску електронику, контролне системе и роботику, компјутерске науке и вештачку интелигенцију.
  2. Развијање иновативних технологија које се баве проблемима из стварног света и пружају практична решења индустрији и друштву. Ово укључује развој нових алгоритама, уређаја и система који се могу користити у производњи, преносу и дистрибуцији енергије.
  3. Сарадњу са индустријом и академским кругом која укључује рад са компанијама на развоју нових технологија, спровођење заједничких истраживачких пројеката са другим академским институцијама и пружање програма обуке и образовања за професионалце у индустрији.
  4. Истраживање и подршка развоју обновљивих извора енергије, побољшању перформанси постојећих енергетских система и развоју нових контролних алгоритама и система који минимизирају губитак енергије. 
  • ATS
  • ISO